Tvrtka Samsung Electronics osnovana je 1969. godine te je ubrzo postala vodeći proizvođač na korejskom tržištu. Tijekom početnog razdoblja krenuo je nagli rast tada mlade grane kućne elektronike i tvrtka je po prvi put počela izvoziti svoje proizvode.

Sve veća usredotočenost tvrtke Samsung Electronics na tehnologiju rezultirala je osnivanjem dvaju instituta za istraživanje i razvoj što je tvrtki pomoglo u dodatnom razvoju elektronike, poluvodiča, optičke telekomunikacije i novih područja tehnoloških inovacija. Sredinom 1990-ih, tvrtka je svoje poslovanje kroz preusmjeravanje na izradu proizvoda svjetske klase, osiguravajući zadovoljstvo kupaca uz dobru poslovnu politiku u skladu s vizijom "kvaliteta na prvom mjestu".

Digitalno doba donosi revolucionarne promjene i mogućnosti za globalno poslovanje, a tvrtka Samsung Electronics na to je reagirala predstavljanjem naprednih tehnologija, konkurentnih proizvoda i konstantnih inovacija. Za uspjeh na području elektronike, Samsung je na globalnoj razini prepoznat kao predvodnik u tehnologiji i rangiran je među najboljih 10 brendova.

Osnovna zalaganja Samsunga su: zaštita klime, ekološki osviještenih proizvodi, učinkovitost resursa, održivi opskrbni  lanac, komunikacija i angažman. Samsungu je vizija 2020. stvaranje boljeg svijeta prepunog bogatih digitalnih iskustava upotrebom inovativne tehnologije i proizvoda. Svoje napore ulaže u kreativnost i inovativnost, vrijednosti koje dijeli s partnerima i izvanrednim ljudima. Kroz rad nastoje usaditi inovacije u svoju korporativnu kulturu, istodobno stvarajući sinergije upotrebom vanjskih resursa za nastavak otvorenih inovacija.