Planet već više od 25 godina ulaže u istraživanje i razvoj nudeći uvijek nove inovativne i funkcionalne kvalitetne proizvode.

Godine 1986. Massimo Mazzoni, osnivač Planeta, započeo je prvu proizvodnju etiketa u svom laboratoriju. Planet, vodeća tvrtka za naljepnice i etikete, ima podružnice u Europi i može računati na više od 1.500 preprodavača u Italiji i inozemstvu.

Radni prostor od 4.000 m2 podijeljen je u šest glavnih odjela: zalihe sirovina, istraživanje i razvoj, pomoć, grafičko odjeljenje, odjeljenje za kvalitetu proizvodnje i ambalaže.

Sve sirovine imaju europsko podrijetlo, skladište se na Europalletu uz strogu kontrolu vlage.

PlanetGroup povećava svoju ekološku predanost i uvodi novi proizvod - reciklirane etikete. Planetove reciklirane naljepnice su svjesni izbor koji je tvrtka napravila kako bi dala svoj doprinos odgovornosti prema ekologiji i potrebama kupaca.

Prepoznata je nova samoljepljiva linija etiketa, proizvedena sa 100% recikliranim sirovinama novom zelenom kutijom. Ovaj novi proizvod jamči za vrijeme cijelog procesa proizvodnje, uporabe i prisutnosti sirovina pri slabom ekološkom utjecaju: od samoljepljivih etiketa do pakiranja.

Tvrtka kombinira inovaciju i tradiciju bez gubitka kvalitete. Reciklirana naljepnica pogodna je za sve vrste inkjet pisača i kopirnih strojeva. Također, ima sigurnosne ivice kako bi se izbjeglo curenje ljepila tijekom postupka ispisa.

Planet potvrđuje svoje napore u zaštiti okoliša oslanjajući se na FSC (Forest Stewardship Council) certificirani dobavljači, koji promiču zaštitu okoliša upotrebom sirovih materijala.