KYE Systems Corp. osnovan je 1983. u Tajvanu (Taipei), a njihov najpoznatiji brand Genius registriran je 1985. Danas kompanija ima gotovo 4.000 zaposlenih, ostvaruje promet od 400 milijuna dolara te je postala OEM partner za Philips, Fujitsu, Sony i Logitech.

Genius je u početku bio poznat prije svega po svojim miševima i skenerima, a jedna od najpoznatijih inovacija kompanije na tom polju je definitivno izum prvog miša sa "scroll" kotačićem 1996. godine.

U međuvremenu je asortiman kompanije nezaustavljivo rastao, pa se danas pod Genius brandom prodaju računalne periferije (miševi, tipkovnice, zvučnici, slušalice, kamere, grafički tableti), oprema za prijenosna računala, tablete i pametne telefone, torbe, zvučne kartice, TV kartice, digitalne fotoaparati i okviri za slike, punjači, oprema za prezentacije, univerzalni daljinski upravljači i još mnogo drugih proizvoda.

Moto kompanije "Živi s idejama" prisutan je u dizajnu svakog proizvoda, koje odlikuje odličan omjer cijene i kvalitete te posebna briga o dizajnu i ergonomiji – što potvrđuju brojne međunarodne nagrade kao: Microsoft “Supper Excellence Award”, “IF Product Design Award“, “Red Dot”, Computex “Best Choice Award".