Epson je prvi stavio u ponudu pisače bez uložaka izrađene za tu namjenu i tvrtka je danas vodeći prodavač pisača sa spremnicima za tintu na svijetu. Diljem svijeta prodano je preko 40 milijuna EcoTank pisača.

EcoTank pisači bitno se razlikuju od ostalih pisača. Umjesto uložaka sadrže veliki spremnik za tintu koji se puni koristeći bočice s tintom. Od početka korisnik ima dovoljno tinte za ispisivanje do 14.000 stranica što znači uštedu vremena i novca. Postavljanje je jednostavno, punjenje je pouzdano i uredno, ispisuju se stranice i stranice visoke kvalitete ispisa. Dolazi uz zalihu tinte za do 3 godine korištenja – to je ista vrijednost kao i 82 uloška.

Epsonova linija tintnih pisača povećava sveukupnu produktivnost bez žrtvovanja kvalitete. Ispis velikom brzinom omogućuje vam da brzo i jednostavno ispisivanje dokumenata, a pojednostavljanjem procesa omogućena je veća učinkovitost i interaktivnost.

Korištenje Epson tintnih pisača smanjuje se potrošnja energije, povećava produktivnost i smanjuje otpad. Epsonovi tintni pisači koriste do 96% manje energije od laserskog pisača. Epson tintni pisač je do 3,5 puta brži i potrebno mu je do 98% manje intervencije korisnika za odstranjivanje poteškoća u usporedbi s laserskim pisačem.

Pod vodstvom tvrtke Seiko Epson Corporation sa sjedištem u Japanu, grupacija Epson zapošljava više od 80.000 djelatnika u 86 tvrtki diljem svijeta i ponosi se svojim doprinosima zajednicama u kojima djeluje i ulaganjem stalnih napora u smanjenje negativnog utjecaja na okoliš.