Tvrtka Belmil je počela s radom 1965. godine kao obiteljski posao. U početku je to bila proizvodnja remena od kože, a s vremenom su se posvetili proizvodnji torbi. Danas je Belmil brend koji se prepoznaje po kvaliteti i dizajnu. Proizvodnja se nalazi u Adi, u Srbiji s više od 10,000 m2 i preko 200 zaposlenih.

Belmil nudi najbolje cijene, visoku kvalitetu i desetljeća iskustva. U svom radu posvećeni su stvaranju povjerenja i osluškivanju potreba kupaca, zato svake godine stvaraju kolekcije torbi koje prepoznaje veliki broj roditelja i školaraca. U proizvodnji se koriste materijali visoke kvalitete i poseban značaj se posvećuje treningu zaposlenika i korištenju najnovije tehnologije.

U stvaranju torbi vode se jednostavnim principima – kreativnost, zaigranost, usmjerenost na dijete, jedinstvenost i iskrenost. Vizija Belmila je da svako dijete pronađe torbu koja je ogledalo njegove osobnosti.

Belmil proizvodi školske torbe, pernice i vrećice za papuče, sportske torbe, ruksake, torbe za prijenosna računala te promotivne torbe.

Belmil školske anatomske torbe izrađene su s posebnim razumijevanjem potreba školaraca. Torbe su izuzetno lagane i ergonomski prilagođene te imaju reflektirajuće elemente, kako bi se čuvalo zdravlje i sigurnost djeteta. Dizajn je maštovit i donosi djeci posebnu radost u školskim i svakodnevnim obavezama. Torbe su testirane i imaju preporuku specijalista ortopeda.

Zaključak testiranja torbi je da su one anatomske te zadovoljavaju biomehaničke i ortopedske uvjete. Također, smanjuju opterećenje ramena i kralješnice, a mekane naramenice omogućuju lakše kretanje ruku. Najpopularniji modeli su Mini Fit, Sporty, Classy, Compast, Easy Go.

Belmil na tržište donosi i vrtićke ruksake koji se ističu svojim maštovitim dizajnom. S mekanom pozadinom i razigranim bojama i motivima inspiriraju najmlađe. Ruksaci su praktični i lagani, ali i dovoljno veliki za igračke i odjeću. Modeli su Kiddy, Kiddy Plus, Mini Animals.