Max je japanska korporacija osnovana 1942., a s proizvodnjom uredske opreme počela je 1945. godine, te time nastaju temelji današnje tvrtke koja djeluje na globalnom tržištu s proizvodnjom u devet tvornica od kojih su četiri u Japanu.

Max se ističe svojim inovacijama, a 1952. godine prvi su na japansko tržište uveli klamericu sa spojnicama No.10. Od tada su prodali preko 400 milijuna klamerica.
Kao primjer težnje ka savršenstvu povezivanja papira, prvi na svijetu su na tržište plasirali klamerice s ravnim spojem koji smanjuje debljinu povezanih dokumenata, te tako omogućuje pohranu većeg broja dokumenata. Prvi su uveli tehnologiju lakog klamanja koja se bazira na dvije točke oslonca poluge klamanja. To je rezultiralo s 50% lakšim klamanjem u odnosu na uređaje bez te tehnologije.

Max kontinuirano prati potrebe kupaca te nastavlja razvijati svoje proizvode u skladu s potrebama tržišta. U suradnji s korisnicima i ispitujući njihova mišljenja, Max usklađuje ponudu i inovacije sa stvarnim potrebama korisnika.

Klamerica Max Vaimo 11 je 2009. godine dobila glavnu nagradu u Tokiju na međunarodnom sajmu uredske opreme za funkcionalnost u kategoriji „Najbolji uredski pribor godine“. Vrhunska japanska kvaliteta Max uredske opreme prepoznaje se u promišljenom dizajnu koji zadovoljava potrebe svakog ureda. Dizajn je sinergija estetike, tehnologije i praktičnosti, zato se Max klamerice ističu svojim oblikom i smanjenim naporom kod klamanja, a sve klamerice su ujedno i deklamerice.