BIC je osnovan 1944. godine u gradu Clinchy u Francuskoj. Osnovali su ga Marcel Bich i Edouard Buffard kao tvornicu za proizvodnju pisaćeg pribora. Već 1950. godine Marcel Bich prepoznaje potencijal kemijske i plasira na tržište kemijsku pod zaštitnim imenom brenda BIC i naziva je BIC Cristal.

Kvaliteta i povoljna cijena odmah je prepoznata diljem svijeta i samim time postaje jedna od najpopularnijih kemijski. Već 1952. BIC je prepoznat kao tvrtka koja je prepoznala moć marketinga, pa je dobila nagradu za najbolju marketinšu kampanju čiji je vizual nacrtao umjetnik Raymond Savignac, a BIC Cristal je 2001. godine postala dio trajne izložbe Odsjeka za arhitekturu i dizajn Muzeja suvremene umjetnosti u New Yorku (MoMa).

Danas je BIC jedan od najpopularnijih brendova koji ispunjava urede i školske pernice. Osim spomenute Cristal kemijske, BIC se istaknuo i drugim kemijskim olovkama poput Orange Original, Gel-ocity Quick Dry, Round Stic i Round Stic Clic. Jedna od najdražih stvarčica svakog školarca postalo je roler Gel-ocity Illusion, roler u raznim bojama kojeg je moguće brisati. Posebno mjesto u svijetu pisaćeg pribora zauzima i Evolution serija grafitnih olovki s čvrstim grafitnim vrhom i otporna na lomljenje