Aero nastaje 1926. godine u Češkoj kao tvornica netoksičnih boja i kemijskih proizvoda za kućnu upotrebu. Nakon Drugog svjetskog rata tvrtka je preimenovana i dobila je sadašnje ime Aero po lakom karbonskom papiru („light as air“, aero – zrak na grčkom).

Tek od 1945 Aero počinje proizvoditi pribor koji obogaćuje urede, školsku torbu ili umjetnički atelje. Najpoznatiji proizvodi tada bili su ljepilo Lepikol, vodene boje, tempere, umjetničke uljne boje, naljepnice i papir.

Od 1972. godine proizvodnja se preselila u Celje. Početkom 90-ih proizvodnja se širi i unaprjeđuje, a pribor postaje sve popularniji u umjetničkom svijetu diljem Europe. 2017 godine proizvodnju preuzima Alexander Juan Hromatka i Aero postaje dio obitelji Brevillier Urban & Sachs.

Aero se ističe svojom društveno odgovornom proizvodnjom i proizvodima visoke kvalitete.

Kultni proizvod Aera su tempere širokog raspona boja specifične po svojom ambalaži – metalnim kutijama i bočicama. Tempere, kao i vodene boje ne sadržavaju toksične spojeve i u skladu su sa svim direktivama i zaštitom zdravlja. Prepoznatljive su i pastele, vodene boje, flomasteri i bojice.